Λαγκάρντ: Υπήρξε πρόοδος στο θέμα του χρέους, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα

«Υπήρξε πρόοδος στο σημερινό Eurogroup όσον αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα επ’ αυτού και χρειάζεται περισσότερος χρόνος» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η κα Λαγκάρντ είπε πως κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι η καλύτερη λύση αυτή που υπήρξε σήμερα, όμως, είναι η δεύτερη καλύτερη λύση για τους εξής λόγους:
  • Επειδή αποφεύχθηκε μια κρίση και θα υπάρξει σταθερότητα
  • Επειδή διατηρείται η προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και διασφαλίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού
  • Διατηρείται η υπόσχεση του Ταμείου προς την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε πως θα προτείνει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την έγκριση επί της Αρχής μιας νέας προληπτικής ρύθμισης για την Ελλάδα που θα είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο «κατώφλι», τα 2 δισ. δολάρια, και ότι θα προσπαθήσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Συνοψίζοντας η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η συμφωνία υιοθετείται επί της Αρχής, αλλά οι εκταμιεύσεις θα γίνουν αφού οριστικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος.
Η ίδια μίλησε και για την πρόοδο που έκανε η ελληνική κυβέρνηση ως προς τα προαπαιτούμενα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν περιμέναμε 140 προαπαιτούμενα να έχουν εκπληρωθεί, είχαμε επικεντρωθεί σε επτά πολύ σημαντικά».
https://www.youtube.com/watch?v=t6o0hO32MMArn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.