Νικήτρια της Eurovision η Ολλανδία – Σε ποια θέση τερμάτισαν Ελλάδα και Κύπρος

Χρειάστηκαν 44 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει η Ολλανδία στην κορυφή της Eurovision. Τότε το 1975, ήταν το συγκρότημα Teach-In με το τραγούδι Ding-A-Dong και τώρα ο Duncan Laurence με το Arcade, ο οποίος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2019, κατακτώντας την πρώτη θέση με 492 βαθμούς. Ο 25χρονος τραγουδιστής από την αρχή του διαγωνισμού είχε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί, τον οποίο και επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Αν και η πρώτη θέση κρίθηκε στην κυριολεξία στο τέλος, σε μία βαθμολογία που εξελίχθηκε σε θρίλερ, μιας και τη νίκη του την έδωσε η ψήφος του κοινού.

Δυστυχώς, Ελλάδα και Κύπρος δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική δεκάδα. Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα τερμάτισε πολύ χαμηλά στην 21η θέση με 71β. και η Κύπρος με την Τάμτα στην 15η θέση με 101β.
Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού καθορίστηκε από τον συνδυασμό των βαθμολογιών των κριτικών επιτροπών και των τηλεθεατών και από τις 41 χώρες.

 

Κάποιοι πιο αισιόδοξοι, παρ’ ό,τι ήξεραν πως η ελληνική συμμετοχή είχε να αντιμετωπίσει… τέρατα και υπερθέαμα από Ολλανδία, Ρωσία, Ελβετία και Σουηδία, πίστευαν πως μπορούσε να αγγίξει την κορυφή. Και γιατί όχι άλλωστε αφού η ελληνική συμμετοχή ήταν πολύ καλά «δουλεμένη», με άψογη σκηνική παρουσία, καλό τραγούδι και πολύ ταλαντούχα ερμηνεύτρια. Όμως τελικά, η Κατερίνα, παρ’ ό,τι έδωσε on stage τον καλύτερό της εαυτό δεν πήρε τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά για την τελική κατάταξη του φετινού διαγωνισμού λίγες μόλις ώρες πριν τη διεξαγωγή του σόου, έδιναν την Ελλάδα στην 15η θέση ενώ λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα πριν τη διεξαγωγή του β Ημιτελικού, η Ελλάδα καταλάμβανε την 13η θέση. Παρ’ όλο που στον Α’ Ημιτελικό, η κριτική επιτροπή με την ψηφοφορία της της είχε δώσει την πρώτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα 16 τραγούδια που συμμετείχαν στο πρώτο σόου του διαγωνισμού, η Ελλάδα δεν κατάφερε να υψώσει ανάστημα στα υπόλοιπα μεγάλα φαβορί που διαγωνίζονταν στον Β’ Ημιτελικό.

Δείτε στην παρακάτω ποια θέση κατέλαβε η Ελλάδα στην τελική κατάταξη…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.