Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Κουφοντίνα: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε αναίρεση του βουλεύματος

Της Άννας Κανδύλη

Aναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα άσκησε αργά το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο ομόφωνο βούλευμα.

Η αναίρεση θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στον Άρειο Πάγο.
Το σκεπτικό της εισαγγελικής αναίρεσης

Παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 καθώς και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο έγγραφο της για την αναίρεσητης απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την υπόθεση Κουφοντίνα, και επιπλέον προσθέτει, ότι αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας,κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.Αντεισαγγελέας αρνήθηκε την αναίρεση

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση, όμως το πρωί της Παρασκευής ο συγκεκριμένος την ενημέρωσε πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πέραν από τα νομικά θέματα το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα “έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων”, δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.