Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη – Η καταδίκη του ΥΠΕΞ και το tweet του Τζέφρι Πάιατ

Επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα μέλη του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη με δίκυκλα, πέταξαν μπογιές και καπνογόνο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Με κείμενο που ανάρτησε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ζητάει να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας.

Οι Αρχές προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές για την καταδρομική επίθεση.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ αναφερόμενος στην επίθεση έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία”.

Το μήνυμα συμπαράστασης του Πάνου Καμμένου στον Αμερικανό πρέσβη.

 

ΥΠΕΞ για την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια

Την καταδίκη του “με τον εντονότερο τρόπο” εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών “για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

“Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι “οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη”.

Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό είχε σημειωθεί ξανά επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη όπου είχαν πετάξει μπογιές και τρικάκια.

Πηγή ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: ant1news.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.