“ΒΡΟΧΗ” ΑΠΟ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ γραφεία του ΚΙΝΑΛ, μετά την πορεία για τον Κουφοντίνα

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους αντιεξουσιαστές- διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία κατευθύνθηκαν με την ολοκλήρωσή της, λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ της Τρίτης (14.05.2019), προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Εκεί μια ομάδα επιτέθηκε βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και τα άτομα απομακρύνθηκαν κινούμενα προς την πλατεία Εξαρχείων.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σε δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε πως «Πάνω από 40 μολότοφ έπεσαν στη Χαρίλαου Τρικούπη. Ευτυχώς όλοι είναι καλά. Για ακόμη μια φορά τα Εξάρχεια στο έλεος των κουκουλοφόρων. Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη. Δεν πάει άλλο με την ανοχή της κυβέρνησης στη βία».

Νωρίτερα,  με σύνθημα «νίκη στον απεργό πείνας , από 2/5, Δημήτρη Κουφοντίνα», αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία  αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να δοθεί άδεια στον πολυισοβίτη «Λουκά» της 17 Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης-πορείας για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.