ΠΤΔ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: Η μητέρα αποτελεί πηγή έμπνευσης

Μηνυμα για την αυριανή Ημέρα της Μητέρας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Επισημαίνει η μητέρα αποτελεί πηγή έμπνευσης και τονίζει πως ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών, η φετινή Ημέρα της Μητέρας, θα πρέπει να εμπνέει κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο πολίτη, ώστε με την ετυμηγορία του να υπερασπισθεί, κατ’ εξοχήν έναντι μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού, τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες.

Ακολουθεί το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου:

«Η Ημέρα της Μητέρας οφείλει ν’ αποτελεί αφετηρία διαρκούς σεβασμού και απότισης φόρου τιμής στη Μητέρα, ως πρόσωπο και πρότυπο το οποίο ακτινοβολεί και εμπνέει, τόσο αυτοτελώς όσο και ως λίκνο και στήριγμα του θεσμού της Οικογένειας.

Αυτό τον σεβασμό και αυτό τον φόρο τιμής τον οφείλουμε στην Μητέρα, ιδίως εμείς, οι Έλληνες, δοθέντος ότι υπό την ως άνω διπλή της ιδιότητα υπερασπίζεται, με ιδανικό τρόπο, αφενός τις θεμελιώδεις Ανθρωπιστικές αρχές και αξίες της αρμονικής και δημιουργικής κοινωνικής συμβίωσης και, αφετέρου -και συνακόλουθα- τον κοινωνικό ιστό και την εν γένει κοινωνική συνοχή. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, όταν οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, εμφανείς και κυρίως υποδόριοι, βρίσκονται σε εμφανή έξαρση.

Οφείλω όμως, ενόψει των προσεχών Ευρωεκλογών, να προσθέσω ότι η φετινή Ημέρα της Μητέρας πρέπει να εμπνέει κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο Πολίτη, ώστε με την ετυμηγορία του να υπερασπισθεί, κατ’ εξοχήν έναντι μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού, τις θεμελιώδεις Ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται το όλο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, επέκεινα δε η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.