ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

Αθήνα και Λευκωσία δεν μένουν μόνο στη διπλωματική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο χώρο γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, με μια συμβολική και συνάμα ουσιαστική κίνηση, μεταβαίνει την Τετάρτη στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη. Ελλάδα και Κύπρος, χωρίς να πέφτουν στην παγίδα της Άγκυρας που επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, με την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας στη Λευκωσία στέλνουν μήνυμα ότι συντονίζονται και σε άλλα επίπεδα, πέραν της διπλωματίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», αναμένονται νέες παρεμβάσεις του δυτικού παράγοντα, πιθανόν και της υπερδύναμης σε ανώτερο επίπεδο, υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή. Δεν αποκλείεται δε να σπεύσουν στην περιοχή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και δυο αεροπλανοφόρα του Έκτου Στόλου, ενώ αντίδραση αναμένεται και από το Παρίσι.

Επιπλέον αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της Ρωσίας υπέρ της Κύπρου, παρά τις καλές σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Μογκερίνι θα επιμείνει στην ίδια κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο Βουκουρέστι, την προσεχή Πέμπτη.

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.