Πάνος Καμμένος:Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε για τη Μακεδονία

Στην Ευρώπη των λαών και των εθνών, όπου η κάθε χώρα θα έχει τη δική της ταυτότητα και όχι στην Ευρώπη της γερμανικής παντοδυναμίας και της παγκοσμιοποίησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από την Καβάλα όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα στο πλαίσιο περιοδείας του.

Ο πρώην υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη και υποψήφιων ευρωβουλευτών που τον συνοδεύουν, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμία από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς – όπως είπε – τόσο οι σοσιαλιστές όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις ίδιες προεκλογικές δεσμεύσεις με βασικό στόχο να καταργηθούν τα έθνη – κράτη.

«Θέλουν μια Ευρώπη πολύ διαφορετική από αυτή που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης, που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οραματίστηκαν την Ευρώπη των λαών και των εθνών όπου το κάθε κράτος θα είχε τη δική του σημαία, τις δικές τους αρχές και αξίες.

Μια Ευρώπη των ίσων όπου οι μικρές και οι μεγάλες χώρες θα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες. Τώρα πια η Ευρωπαϊκή Ένωση δια μέσου της παγκοσμιοποίηση οδηγείται σε μια Ευρώπη της γερμανικής παντοδυναμίας. Αυτήν την Ευρώπη εμείς δεν τη θέλουμε, δεν την πιστεύουμε», τόνισε.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμέτοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της», είπε και συμπλήρωσε: «Η πολιτική που ακολουθήθηκε μαζί με την Κύπρο και τις τριμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέδειξαν την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή στη Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραίτηση του ιδίου από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος, τόνισε πως το κόμμα του δε διέθετε την πλειοψηφία για να «ρίξει» την κυβέρνηση ώστε να μην περάσει η συμφωνία.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «οι υπουργοποιημένοι βουλευτές που αποστάτησαν κατά τη διάρκεια της εξόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση ακριβώς για το θέμα της Μακεδονίας, είχαν ήδη αποσκιρτήσει και είχαν ήδη συμφωνήσει την ανταλλαγή της καρέκλας τους με τον υπουργικό τους θώκο».

Τόνισε, επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα μετά τη μεταπολίτευση που παραιτείται από μια κυβέρνηση για να εθνικό θέμα. «Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε», σημείωσε με έμφαση, «και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία.

Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ακόμα ότι συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο. Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους και θα προσφύγουμε στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία».

Ερωτηθείς αν τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσουν την μετέπειτα πολιτική πορεία προς τις εθνικές εκλογές, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: «εμείς ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να εκπροσωπηθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωεκλογές δεν καθορίζουν την αυριανή κυβέρνηση. Η προσπάθεια των δυο πρωταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν τις εκλογές δημοψήφισμα είναι ένα λάθος μήνυμα που στέλνουν.

Εξάλλου, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγούν θα κάνουν το ίδιο πράγμα, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των δυο μεγάλων πολιτικών ομάδων, δηλαδή τις αρχές της παγκοσμιοποίησης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε να εκπροσωπηθούμε στην ευρωβουλή για μια διαφορετική πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βεβαίως και τα κόμματα παίρνουν τα μηνύματα για τη λαϊκή εντολή δίνει μόνο ο λαός και όχι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέσα από μια εκλογική διαδικασία.

Εμείς δε θα κεφαλαιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός ως δεδομένο για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ζητάμε τη δύναμη των Ελλήνων για να εκπροσωπηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτό είναι ξεκάθαρο».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.