Στη Ντόχα ο Κατρούγκαλος: Το Κατάρ ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η οικονομική διπλωματία και η προσέλκυση επενδύσεων κυριάρχησε στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Ντόχα, στο Κατάρ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες του Κόλπου.

Επαφές που, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ανέδειξαν το ενδιαφέρον της καταριανής πλευράς για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα σε μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα εξέρχεται από την κρίση και παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που συνοδεύονται, όπως τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος, από συγκριτικά πλεονεκτήματα, λόγω της εγγύτητας της Ελλάδας τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και στις μεγάλες αγορές της Δύσης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Καταριανό υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Σαΐφ Αλ-Σουλάϊτι, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα της Ελλάδα ως φυσικής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τονίζοντας ιδιαίτερα τις ανεπτυγμένες υποδομές και τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις της με τον Αραβικό κόσμο.

Ο ρόλος της Ελλάδας, πρόσθεσε, καθίσταται ακόμη σημαντικότερος καθόσον αυξάνεται η παγκόσμια διασυνδεσιμότητα.

Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση στον συνομιλητή του να επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθεί για συγκεκριμένα δυνητικά επενδυτικά εγχειρήματα, ενόψει και της προώθησης ιδιωτικοποιήσεων που θα οφελήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Καταριανός αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις στην Ελλάδα κι αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί το προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις ολοένα αυξανόμενες τουριστικές επισκέψεις των συμπατριωτών του στην Ελλάδα, γεγονός που, όπως είπε, συνέβαλε και στην αύξηση των καθημερινών πτήσεων της Qatar Airways προς την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Qatar Airways, ο οποίος αναφέρθηκε στις εμπορικά γόνιμες απευθείας πτήσεις μεταξύ Ντόχα και ελληνικών προορισμών (Αθήνα, Μύκονος, Θεσσαλονίκη).

Η πυκνή δε συχνότητά τους συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού και του εμπορίου. Περαιτέρω, τονίστηκε η σημασία της Αθήνας ως αεροπορικούκόμβου, τόσο εμπορικού, όσο κι επιβατικού, μεταξύ του Κατάρ και δυτικών προορισμών στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Η καταριανή πλευρά ευχαρίστησε την ελληνική για την πολύτιμη συνδρομή της στην υπέρβαση προβλημάτων που προέκυψαν το πορηγούμενο διάστημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.