ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΘΕΙΑ Ο SERIAL KILLER της Κύπρου: “Ούτε μια συγγνώμη- Λες και το διασκεδάζει…”

Σε πλήρη απάθεια βρίσκεται, σύμφωνα με κυπριακές αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος “Ορέστης”, ο serial killer, οι συνεχείς αποκαλύψεις για τη φονική δράση του οποίου, έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές, ο 35χρονος βρίσκεται σε πλήρη απάθεια και είναι λες και διασκεδάζει το γεγονός ότι όλη η Αστυνομία τρέχει από πίσω του, ψάχνοντας για τα θύματα του, τα οποία αρχικά ομολογούσε με δόσεις και αφού πρώτα αντιλαμβανόταν ότι έσφιξε ο κλοιός.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, όταν κλήθηκε να απαντήσει τι ρούχα φορούσε η μητέρα της οκτάχρονης που είναι μια εκ των δύο σορών που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη και επιχειρείτο η εξακρίβωση της ταυτότητας της σορού, ο 35χρονος απάντησε “μπορεί να φορούσε, μπορεί να μην φορούσε”.

Η απάντηση του δείχνει την αδιαφορία του και την πλήρη απάθεια με την οποία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα θύματα του, διαγράφοντας από τη μνήμη του όσα φρικτά έπραττε.

Την ίδια ώρα, τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, επιχειρούν οι ανακριτές της υπόθεσης, τους οποίους θα βοηθήσουν και οι ξένοι εμπειρογνώμονες που πήγαν στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτως ώστε να αναλυθεί ο τρόπος σκέψης και δράσης του.

“Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος που τον εξέτασε, σύμφωνα με το reporter.com.cy.

Από την πλευρά του, αστυνομικός που εξέτασε τον κατά συρροή δολοφόνο περιέγραψε ότι “με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις”.

Σύμφωνα με τον Πολίτη της Κύπρου, αναφορικά με την ομολογία του για τους επτά φόνους είπε στoυς ανακριτές ότι “βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή”. Παράλληλα ο Φιλελεύθερος αναφέρει ότι ο “Ορέστης” ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.

Ωστόσο, οι αποτρόπαιες πράξεις του 35χρονου, ήταν αυτές που θυματοποίησαν τα παιδιά του, τα οποία πλέον έχουν στιγματιστεί ως τα παιδιά του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου.

Σενάρια παραίτησης του υπ. Δικαιοσύνης

Εν τω μεταξύ, τον τελευταίο καιρό, εν μέσω των σοκαριστικών αποκαλύψεων για τη δράση του serial killer στην Κύπρο, πληθαίνουν οι φωνές που καλούν αλλά και τα σενάρια που θέλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνά Νικολάου, να παραιτείται, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις όποιες κωλυσιεργίες της Αστυνομίας.

Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες πρόκειται να γνωστοποιήσει επίσημα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την Πέμπτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Παρακολουθώντας τις δηλώσεις με τις οποίες τις τελευταίες ημέρες με καλούν σε παραίτηση, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς από μέρους της Αστυνομίας των καταγγελιών για τα δηλωθέντα ως ελλείποντα πρόσωπα, θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.