ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα τροφοδότησαν τις αντιδράσεις και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων. Επίσης δεν υπάρχουν πληροφορίες ή ενδείξεις ότι Έλληνες υπήκοοι διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως: «Η Ελλάδα, όπως και η ΕΕ, συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη Βενεζουέλα και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αιματοχυσία».
Μοναδική διέξοδος από την κρίση στη Βενεζουέλα αποτελεί η εξεύρεση ειρηνικής, πολιτικής λύσης μέσω της διεξαγωγής εκλογών. Πάντα τις λύσεις στις δημοκρατίες τις δίνει ο λαός και όχι ο στρατός.
Τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα σχολίασε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, που επέκρινε την κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε το ΚΚΕ που εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Βενεζουέλας και κάνει λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος κατά του εκλεγμένου προέδρου της χώρας από τον «αχυράνθρωπο των ΗΠΑ», όπως χαρακτηρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό. Η απόπειρα πραξικοπήματος είναι μέρος της βρώμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και ο λαός μας πρέπει να την καταδικάσει αποφασιστικά.
Στην κατάσταση στη Βενεζουέλα αναφέρεται και η πρεσβεία της στην Ελλάδα με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάνει λόγο για «πραξικοπηματική κίνηση που έχει σκοπό να σπείρει τη βία από ομάδα προδοτών στρατιωτικών». Και «δείχνει» την κυβέρνηση της Κολομβίας και την Ουάσινγκτον ότι υποκινούν αυτές τις ενέργειες.
Καταγγέλλουμε στη διεθνή κοινότητα την υποστήριξη της Κολομβιανής κυβέρνησης τη νέα αυτή απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Από την Ουάσινγκτον και την Μπογκοτά, έχουν σχεδιαστεί όλες οι ανεπιτυχείς αντισυνταγματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών στη Βενεζουέλα.
Στο τουίτερ ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σχολιάζει:
«Η κυβέρνηση Mαδούρο οδήγησε σε οικονομική κατάρρευση και καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πολιτικής ελευθερίας. Η πολιτική του αντιτίθεται σε όλα όσα αντιπροσωπεύει η Ευρώπη και το κοινοβούλιο της Ε.Ε. ορθά τον καταδίκασε. Ας ελπίσουμε για μία ειρηνική επιστροφή της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα».
Καταδίκη και από τη Λαϊκή Ενότητα που κάνει λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του νομίμως εκλεγμένου προέδρου της χώρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.