Λήξη επίσχεσης στον ΟΑΣΘ – Στους δρόμους αύριο τα λεωφορεία -Οι πρώτες αντιδράσεις

Απόφαση του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για τέλος στην επίσχεση εργασίας που έχει αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία εδώ και εννέα ημέρες.
Η απόφαση τους είναι να
τερματιστεί η επίσχεση εργασίας και να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους αύριο Τετάρτη (24/5), παρότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα.
Η απόφαση για τερματισμό των κινητοποιήσεων ελήφθη προ ολίγου από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, μετά από πρόταση του προέδρου τους, κ. Δημήτρη Τσερμενίδη. Όπως είπε ο κ. Τσερμενίδης «Κάνουμε μία κίνηση καλής θέλησης για τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι σκέφτονται τον φοιτητή, τον εργαζόμενο και βγαίνουν στο δρόμο ακόμη απλήρωτοι. Από το Υπουργείο υπάρχει δέσμευση πως θα μπουν τα χρήματα μέχρι αύριο”. 
Υπενθυμίζεται πως στους εργαζομένους οφείλονται τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το υπόλοιπο δώρο Πάσχα. Ο υπουργός Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, έχει υπογράψει από την Δευτέρα κομμάτι της επιδότησης Ιουνίου (1,79 εκατ. ευρώ) και επίσπευση για την αποπληρωμή της διαιτησίας (4,6 εκατ. ευρώ) αλλά όλα αυτά έπρεπε να υπογραφούν και από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος, ωστόσο, βρισκόταν στις Βρυξέλλες και γι’ αυτό δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές για την αποπληρωμή των εργαζομένων.
Στα πρακτικά ζητήματα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τα λεωφορεία να βγουν στους δρόμους κανονικά αύριο πρωί Τετάρτης (24/5).
ΣΕΟΑΣΘ:ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ 24-5-2017 ΑΡΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΔΩ
https://www.youtube.com/watch?v=ZJaBQM471n0rn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.