Ντιμιτρόφ για ονοματολογικό: Στόχος μας είναι να υπάρξει ένας αξιοπρεπής προσδιορισμός

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ κάνοντας λόγω για «κόκκινες γραμμές» που έχει η χώρα του σχετικά με το ζήτημα, μόλις δύο ημέρες πριν από το νέο γύρο συζητήσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Telma ο Ντιμιτρόφ έκανε λόγο για μία συμφωνία με την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός γεωγραφικού προσδιορισμού υπό προϋποθέσεις.

«Ο συμβιβασμός με την Ελλάδα θα πρέπει να στηριχτεί σε δύο βασικούς πυλώνες. Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα διαφοροποιεί την «Μακεδονία» από την ελληνική Μακεδονία και την αποδοχή από την Ελλάδα ότι είμαστε «Μακεδόνες» που μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης πως η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι «αξιοπρεπής».

«Στόχος μας είναι να έχουμε έναν αξιοπρεπή προσδιορισμό , διατηρώντας ταυτόχρονα την ταυτότητά μας, με αξιοπρέπεια και χωρίς ταπείνωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιμιτρόφ.

Πρόσθεσε δε ότι η πΓΔΜ θέλει να έχει καλές σχέσεις με όλους, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ακολουθεί τα στρατηγικά της συμφέροντα και ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.