test

Μια πολύ όμορφη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στις 16/11/2014 στην Κάλυμνο με θέμα την προετοιμασία των πιστών κατά την προεόρτιο περίοδο των Χριστουγέννων για την αυθεντική βίωση της Εορτής.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη γιορτή. Είναι η κατεξοχήν περίοδος που ξεχνούμε τον Θεό, που ζούμε χωρίς Θεό, ζούμε τα εμπορικά Χριστούγεννα: Στολισμοί στους δρόμους, φωτάκια που ξεγελούν, δεντράκια ψεύτικα, κεράσματα, δώρα, προσδοκία αργιών, διπλός μισθός, και τα Χριστούγεννα τελειώνουν». Είναι ένα απόσπασμα από ομιλία του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου στην Κάλυμνο το 2014, στην οποία αναφέρθηκε στην «απάτη» των εμπορικών και των κοινωνικών Χριστουγέννων και το πραγματικό νόημα της γιορτής αυτής, στην οποία, σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη, ο Θεός φανερώνεται και ο Παράδεισος ανοίγει για όλους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.