Ο Γκουάιντο στέλνει απεσταλμένους στην Αθήνα για συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα θα έρθουν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στην Αθήνα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» στον ρ/σ News24/7 στους 88,6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη επαφές με την πλευρά Γκουάιντο οι οποίες είναι σε γνώση της Κομισιόν.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος έχει ενημερώσει προσωπικά τους ομολόγους του των μεγάλων χωρών της ΕΕ για την πρωτοβουλία της Αθήνας και έχει πάρει ισχυρή ενθάρρυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική διπλωματία πρόκειται να αναμιχθεί ενεργά στην προσπάθεια για ειρηνική μετάβαση στο Καράκας διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους και με το σύστημα Μαδούρο και με την αντιπολίτευση.

Η επίσημη θέση των Βρυξελλών, όπως έχει εκφραστεί από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, είναι ότι:

«Δεν θα υπάρξει έξοδος από την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα παρά μόνο με προεδρικές εκλογές (…) και αυτή η δημοκρατική έξοδος, για εμάς, επαφίεται στον κ. Χουάν Γκουάιντι (σ.σ. τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της χώρας και αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος), διότι σήμερα αυτός έχει τη νομιμοποίηση να οργανώσει αυτές τις εκλογές».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.