“Ψηφίζουν” Ελλάδα οι Σέρβοι: 850.000 ήλθαν στη χώρα μας το 2017

Η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα στην 40η Έκθεση Tουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Στα εγκαίνια της Έκθεσης, μεθαύριο Πέμπτη, θα παραστεί και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η διεύθυνση της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας. «Η παραδοσιακή φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται και στον τουρισμό, όπου η Ελλάδα παραμένει ο κυριότερος προορισμός των Σέρβων» επισήμανε ο κ. Τσέγας.

Ανέφερε ότι το 2017 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 850 χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες και τόνισε ότι αν και η Μακεδονία παραμένει ο κύριος προορισμός των τουριστών από τη Σερβία, τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουν και άλλους προορισμούς της ηπειρωτικής αλλά και της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Τσέγας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες, είναι η μεγάλη ακτογραμμή με όμορφες παραλίες, τα χιλιάδες νησιά και νησάκια, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός, οι απεριόριστες δυνατότητες για ξεκούραση και ψυχαγωγία, η ασφάλεια και η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.