Ο ευρωπαϊκός Τύπος για τη συμφωνία Αθήνας – δανειστών – ΦΩΤΟ

Ψηλά στην ειδησεογραφία τους προβάλλουν την είδηση για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς οι ιστοσελίδες των μεγάλων ευρωπαϊκών εφημερίδων.
Η βρετανική «The Guardian» έχει το θέμα στη δεύτερη θέση, επικαλούμενη μάλιστα και το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου και στη μεταφορική έκφραση για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης «ότι υπήρξε άσπρος καπνός».
Η εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Η Ελλάδα καταλήγει σε συμφωνία με τους δανειστές, ανοίγοντας το δρόμο για τις συνομιλίες για το μνημόνιο» αναφέρεται λεπτομερειακά στα στοιχεία της συμφωνίας που αφορούν τις συντάξεις και τα φορολογικά, αλλά σημειώνει και το γεγονός ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες περικοπές εάν αργότερα εντός του μηνός δεν υπάρξει μία σαφής δέσμευση για μέτρα υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους». Επίσης στέκεται και στη σαφή φιλοδοξία της Αθήνας να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που θα τη βοηθήσει να βγει στις αγορές.
Στα πρώτα θέματα της οικονομικής της σελίδας έχει τη συμφωνία η μεγάλη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». «Η Ελλάδα ήλθε σε προκαταρτική συμφωνία με τους πιστωτές της», τιτλοφορεί το άρθρο της η εφημερίδα, τονίζοντας πως η συμφωνία αυτή «θα επιτρέψει την έναρξη των συνομιλιών για τη μείωση του ελληνικού χρέους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.