Γαλλία: Ο Μακρόν επικρατεί στον β΄ γύρο σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί της Μαρίν Λεπέν με 62% των ψήφων έναντι 38% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση IPSOS/SOPRA STERIA.
H δημοσκόπηση της εταιρείας HARRIS INTERACTIVE φέρνει πρώτο τον ανεξάρτητο υποψήφιο με ποσοστό 64%.
«Σε έναν χρόνο αλλάξαμε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής», δήλωσε ο Μακρόν μπροστά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του.
«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», πρόσθεσε και εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.
«Ακουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή…θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε ο Μακρόν δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.
Ο υποψήφιος της άκρας αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Δεν έχω λάβει τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.