Σφοδρή επίθεση Σόιμπλε στον Τόμσεν και παραδοχή ενοχής!

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Σόιμπλε κατακεραύνωσε εξοργισμένος προσωπικά τον Τόμσεν αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η έκπληξη όμως δε σταματά εδώ. Ο Σόιμπλε εξαναγκάστηκε να ομολογήσει ότι οι προβλέψεις της Ελλάδας πλέον είναι πολύ πιο αξιόπιστες από τις προβλέψεις του ΔΝΤ!
 Φυσικά για τις δικές του προβλέψεις δεν μας έχει πει τίποτα, αλλά αυτή η ρήξη της τελευταίας στιγμής σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα είτε τώρα είτε σε έναν χρόνο και ο Σόιμπλε προσπαθεί να γλιτώσει από το πολιτικό φιάσκο που θα ακολουθήσει περνώντας στην επίθεση.
Μετά την σφοδρή επίθεση σε Τόμσεν, τώρα εξαναγκάζεται και υιοθετεί πλήρως την γραμμή του Προκόπη Παυλόπουλου υπερθεματίζοντας την μετεξέλιξη του ESM σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο! Πρόταση που όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος την είχε υποβάλλει επισήμως στον Ντράγκι το 2016, ο Σόιμπλε είχε γίνει έξαλλος και απειλούσε ότι «χωρίς ΔΝΤ δεν έχει πρόγραμμα»!
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μετατραπεί στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.