Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με «συντριβή χωρίς οίκτο»

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προειδοποίησαν ότι θα συντρίψουν αδίστακτα τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν επιλέξουν να επιτεθούν.
Τα «τύμπανα πολέμου» ηχούν πλέον στην κορεατική χερσόνησο, αφού η Βόρεια Κορέα απειλεί ξεκάθαρα με συντριβή τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου.
Στην αρχή της εβδομάδας, η Βόρεια Κορέα απειλούσε πάλι τις ΗΠΑ με πυρηνικό χτύπημα, σε περίπτωση που το πολεμικό τους ναυτικό επεδείκνυε «οποιοδήποτε σημάδι επιθετικότητας».

«Ο επαναστατικός ισχυρός στρατός μας παρακολουθεί κάθε κίνηση των εχθρικών στοιχείων (…) τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις επεκτατικές βάσεις των ΗΠΑ, όχι μόνο στη Νότια Κορέα αλλά και στο ‘θέατρο επιχειρήσεων’ στον Ειρηνικό καθώς και το αμερικανικό έδαφος», έγραφε η βορειοκορεάτικη εφημερίδα Rodong Sinmun.

Τώρα, το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας KCNA διαμηνύει πως οι ΗΠΑ θα λάβουν την «πιο σκληρή απάντηση, χωρίς οίκτο» αν επιτεθούν, υποστηρίζοντας πως ο στρατός της χώρας δεν θα αφήσει κανέναν από τους επιτιθέμενους ζωντανό.

Η Πιονγιάνγκ έχει λόγους να ανησυχεί και από την σύμπραξη Ουάσινγκτον – Σεούλ για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ομπρέλας THAA,D στο έδαφος της Νότιας Κορέας, η οποία έχει επισπευστεί μετά και τις πρόσφατες βαλλιστικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Σε διάφορες βάσεις γύρω από την Σεούλ, βρίσκονται μόνιμα στρατοπεδευμένοι περίπου 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, o Κιμ Γιονγκ Ουν επιφυλάσσει για αύριο μία έκπληξη, στην 105η επέτειο από τη γέννηση του θεμελιωτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
Δείτε το βίντεο από το Star:
https://www.youtube.com/watch?v=ctvSv1S48Q8rn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.