Σήραγγες «Ανδρέας Παπανδρέου« και «Κωστής Στεφανόπουλος» στην Κορίνθου-Πατρών

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

«Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων», είπε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Τα έργα έχουν έναν και μόνο ιδιοκτήτη, είπε ο κ. Τσίπρας. Σήμερα ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυγχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
«Είναι μια μέρα που ολοκληρώνεται ένα έργο το οποίο πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ», επισήμανε ο Πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ένα μεγάλο έργο για την Πάτρα, την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, ένα έργο που ήταν αδιανόητο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, αν δεν είχε γίνει μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τους κατασκευαστές».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για τον νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

https://www.youtube.com/watch?v=ljcWef439SArn

Τα ονόματα του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωστή Στεφανόπουλου δόθηκαν, διά στόματος Χρήστου Σπίρτζη, σε δύο από τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με μήκος 4χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα πίσω από την Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών που είναι 6χλμ και την Σήραγγα Δρίσκου 4,5χλμ στην Εγνατία.
Tα υπόλοιπα ονόματα στις σήραγγες του νέου αυτοκινητοδρόμου:
Κορινθίας: Διογένης
Δερβένι και Μαύρα Λιθάρια: Nίκος Πετμεζάς και Παναγιωτάκης Γεραρής
Αχαίας: Πάνος Μυλωνάς
Ακράτας: Νικόλαος Πολυκράτης
Πλατάνου: Κωστης Παλαμάς
Πάνορμος: Νίκος Τεμπονέρας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.