ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ χωρις ΝΤΡΟΠΗ ….O Μητσοτάκης στηρίζει «Πρέσπες»: «Πρέπει να σεβαστούμε τη Συμφωνία λόγω Τουρκίας» – Οριστικό το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Την κυβερνητική γραμμή ακολουθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τις ΗΠΑ, παραδέχεται και πάλι πως θα «σεβαστεί»

τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το αφήγημα της αντιπολίτευσης κατά τους τελευταίους μήνες.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει ελπίδα για το εθνικό συμφέρον της χώρας. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποδέχονται και προωθούν την εκχώρηση της Μακεδονίας, με αβάσιμες δικαιολογίες και «βιτρίνα» την τουρκική προκλητικότητα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η προάσπιση του διεθνούς Δικαίου αποτελεί ασπίδα προστασίας στην τουρκική παραβατικότητα. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να θέσει βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.
Τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «κακή», εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.
Πρόσθεσε πάντως πως όσο και εάν είναι αντίθετος με τη Συμφωνία, η Ελλάδα θα πρέπει να τη σεβαστεί, καθώς η προάσπιση του διεθνούς δικαίου αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ασπίδα προστασίας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ.
«Πρέπει, λοιπόν, να εργαστούμε για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας. Και, βέβαια, το έχω πει δημόσια ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαιώματά της να θέσει βέτο στην πιθανή διαδικασία ένταξης του βόρειου γείτονα μας στην ΕΕ εάν θεωρήσει ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά της συμφέροντα».
Έτος πολιτικής αλλαγής το 2019
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι το διακύβευμα που θα καθορίσει τις επικείμενες εκλογές είναι η οικονομία και εξέφρασε την ελπίδα του ότι το 2019 θα είναι έτος σημαντικής και ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής.
«Ελπίζω ότι το 2019 θα αποτελέσει έτος σημαντικής και ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής. Δεν το λέω αυτό επειδή είναι υποχρέωσή μου να το κάνω ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, αλλά επειδή πιστεύω θεμελιωδώς ότι η πολιτική αλλαγή είναι σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το μέλλον με βιώσιμη αισιοδοξία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για παροχολογία και πελατειακό κράτος και ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες του οικονομικού του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο, όπως είπε, τοποθετεί τις επενδύσεις στο επίκεντρο και στοχεύει σε μια ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.
pentapostagma.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.