Tι δήλωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της συμφωνίας

Η ΝΔ για τα αποτελέσματα του Eurogroup
«Η παράσταση της Κυβέρνησης έπεσε με μία δήλωση: ”Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό”» επισημαίνει o εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
«Τόσοι χαμένοι μήνες, που κόστισαν δισ. στην πραγματική οικονομία, για να ομολογήσει κυνικά η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Καμμένου, ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο» προσθέτει ο κ. Κικίλιας.
«Καλό Πάσχα στους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ας πάνε τώρα στις περιφέρειές τους, να εξηγήσουν στους Έλληνες πώς η αύξηση των συντάξεων και του αφορολόγητου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μετατράπηκαν σε υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Η Γεννηματά για τα αποτελέσματα του Eurogroup
«Μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών, η Κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου» σχολιάζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτε για το Δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν «αντίμετρα», αν και εφόσον υπερβούμε τους δυσβάσταχτους στόχους για 3,5% πλεονάσματα του ΑΕΠ» προσθέτει η κ. Γεννηματά.
«Η αβεβαιότητα παραμένει. Ακόμη και μετά τις υποχωρήσεις δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα Εργασιακά. Γιατί τα όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος για τις Συλλογικές συμβάσεις, προβλέπονται ήδη από τον Νόμο 4024 του 2011» τονίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και καταλήγει:
«Αν μετά από αυτά ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται ακόμη το ποιοι παίζουν τις «κουμπάρες» εις βάρος της χώρας, δεν έχει παρά να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει.
Θεοδωράκης: Η διαπραγμάτευση έχει λήξει εδώ και καιρό
Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup στη Μάλτα.
«Η διαπραγμάτευση έχει λήξει εδώ και καιρό. 3.6 δισ. ο λογαριασμός» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει:
«Το μόνο που παζάρευε ο κ. Τσίπρας είναι ποιος Πρωθυπουργός θα τον πληρώσει.»
Η Ένωση Κεντρώων για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα
«Ελπίζουμε η κυβέρνηση στη νέα επίσκεψη στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων και των θεσμών να πάρει την απόφαση αποδοχής των νέων μέτρων και να εγκαταλείψει τα μασημένα λόγια και τους δισταγμούς» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.
«Η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση θα καταλήξει άλλη μια φορά σε αποδοχή των πάντων. Ευθύνη ωστόσο έχουν και τα άλλα κόμματα και η ΝΔ ώστε να μην συνεχίσουν την τακτική της υπονόμευσης της διαδικασίας, αλλά με γενναιότητα και ειλικρίνεια να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο λαϊκισμός των αντιπολιτευομένων, τόσο πιο φοβική θα είναι η στάση των κυβερνώντων» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων και καταλήγει:

«Θεωρούμε ωστόσο ότι ούτε αυτά τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης θα λύσουν το πρόβλημα, όσο οι παθογένειες κουκουλώνονται και το πολιτικό σύστημα δεν κάνει τις οφειλόμενες μεταρρυθμίσεις».

Χρυσή Αυγή

Για μέτρα που οδηγούν σε συμφωνία- λαιμητόμο κατηγορεί την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή.
«Εδώ και εβδομάδες φωνάζουμε ότι ο Τσίπρας έχει κλείσει συμφωνία με τους τοκογλύφους που περιλαμβάνει σφαγή σε συντάξεις και αφορολόγητο, μέτρα 3,6 δισ. και οριστικό ξεπούλημα της ΔΕΗ» επισημαίνει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.