Γιατί ο Τσίπρας απείλησε με ακύρωση της επίσκεψης στην Τουρκία λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο

Η καθυστέρηση στην άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία για περισσότερο από δύο ώρες δεν ήταν “αποτέλεσμα τεχνικών δυσκολιών ή υποχρεώσεων που προέκυψαν την τελευταία ώρα”.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του IBNA, “η τουρκική πλευρά δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Χάλκη και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε δοθεί η τελική έγκριση για την ιστορική επίσκεψη”.

Το ρεπορτάζ προσθέτει: “Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν ακόμα και όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας, από όπου η ελληνική αποστολή θα ξεκινούσε το ταξίδι της στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν δεχόταν “δικαιολογίες” της τελευταίας στιγμής και έδωσε την εντολή για ακύρωση του ταξιδιού στην Άγκυρα. Τα τηλέφωνα “πήραν φωτιά” και τελικά το πράσινο φως δόθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο, με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν να συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στην Αγία Σοφία και τη Χάλκη.

Το μήνυμα είχε περάσει και η επίσκεψη στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αν και καθυστέρησε – σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία – ενίσχυσε το θετικό προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο”.

Πηγή: militaire.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.