Οργισμένη αντίδραση των Παμμακεδονικών ενώσεων για το κόμμα Ε.ΠΟ.Σ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στην είδηση ότι ένας εκ των συνδιοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία προχώρησε στη δημιουργία νέου κόμματος ονόματι Ε.ΠΟ.Σ.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ως μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, εκ των βασικών διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων, ουδεμία σχέση έχει με την ίδρυση κόμματος που διατείνεται ότι προέρχεται από το κίνημα των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία».

Τονίζει επίσης, «κάθε Έλληνας διατηρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Όχι όμως βάζοντας ως «βιτρίνα» ένα κρίσιμο εθνικό θέμα προς άγρα ψήφων. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται εικόνες των μεγάλων συλλαλητηρίων ως μέσο διαφήμισης ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος. Είναι απαράδεκτο να καπηλεύεται ο αγώνας κι η αγωνία αγνών πατριωτών δίνοντας την αλγεινή εντύπωση ότι όλα έγιναν για να δημιουργηθεί ένα κόμμα».

«Ο Ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τις παμμακεδονικές Ενώσεις και προσήλθε ακομμάτιστα στα συλλαλητήρια με σκοπό την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας. Δεχθήκαμε τόνους χημικών και άφθονη βία από τις δυνάμεις καταστολής κατόπιν εντολής της κυβέρνησης. Σταθήκαμε όρθιοι…το ίδιο θα πράξουμε και τώρα! Ο αγώνας για την Μακεδονία θα είναι μακρύς και δύσβατος. Ο αγώνας για την Μακεδονία παραμένει εθνικός και όχι κομματικός. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε όλους τους Έλληνες ενωμένους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.