Καρέ-καρέ η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία – Η υποδοχή, οι συναντήσεις στο Προεδρικό και το δείπνο

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία.

Στο αεροδρόμιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, υποδέχθηκαν μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, στο Twitter, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ενώ η συνάντησή τους διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες..

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Anadolu τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκαν χαμογελαστοί μπροστά στις κάμερες για τις… καθιερωμένες φωτογραφίες, πριν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και ξεκινήσει η συνομιλία των δύο ηγετών για μία σειρά από «καυτά» ζητήματα.

Δείτε τις εικόνες

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και στη συνέχεια η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθως, ο Τούρκος πρόεδρος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού όπου έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο.

Πώς υποδέχθηκε η Εμινέ Ερντογάν την Μπέτυ Μπαζιάνα στο Λευκό Παλάτι – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση στο Λευκό Παλάτι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι σύζυγοί τους έχουν το δικό τους ραντεβού.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα έγινε δεκτή από την Εμινέ Ερντογάν και οι δύο κυρίες πόζαραν για τους φωτογράφους.

Σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν δεν έγιναν πολλές λεπτομέρειες γνωστές. Σε αυτό πάντως υπήρχε συνάντηση για τσάι, καθώς και μια ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν.

To πρόγραμμα για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Πηγή: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Πηγή ΦΩΤΟ: cnnturk

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.