Σεισμός Πρέβεζα – Λέκκας: Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ για το σεισμό των 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Πρέβεζας.

«Πρόκειται για σεισμό που προέρχεται από το βόρειο άκρο του ρήγματος της Λευκάδας. Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και εντάσσεται θα λέγαμε σε μια φυσιολογική δραστηριότητα», επισημαίνει ο κ. Λέκκας στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως ο σεισμός που έγινε στις 04.26 τα ξημερώματα της Τρίτης (05/02) και αναστάτωσε τους κατοίκους της δυτικής Ελλάδας, δεν έχει σχέση με τον σεισμό που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (04/02) στη Ζάκυνθο και είχε ένταση 3,9 Ρίχτερ.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ο κ. Λέκκας τόνισε: «Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες ώρες για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Η περιοχή της δυτικής Ελλάδας πάντως δίνει σεισμούς ανάλογης εντάσεως».

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ στην Πρέβεζα σημειώθηκε στις 04.26, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα.

VLS.active-62.gif

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.