Ρεπορτάζ ΒΟΜΒΑ της Real News: Οι έρευνες των ελβετικών αρχών οδηγούν στον Σημίτη

Σε μία εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη, η οποία δικαιολογεί απολύτως την ξαφνική και προκλητική τηλεοπτική επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, μετά από 13 χρόνια και την ταύτισή του με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχωρά η εφημερίδα Real News.
Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ οι ελβετικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τρεις νέους λογαριασμούς του πρώην κραταιού υπουργού του Κώστα Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα πάντοτε με το ρεπορτάζ, ερευνάται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στην Ελβετία, αφού πριν από περίπου έναν μήνα οι ομοσπονδιακές Αρχές της Βέρνης ενημέρωσαν την Αθήνα και την Εισαγγελία Διαφθοράς, πως οι ελβετικές Αρχές έχουν ανοίξει φακέλους για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πέραν τούτου ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών έχουν μπει και εμβάσματα, τα οποία είχαν γίνει κατά την περίοδο που ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είχε ακόμα «μετακομίσει» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά όταν βρισκόταν στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ως υπουργός Οικονομικών.
Έχοντας ήδη την «πεπατημένη» του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι δικαστικές Αρχές ερευνούν τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων του κ. Παπαντωνίου, καθώς στο παρελθόν και στην περίπτωση του καταδικασμένου πρώην υπουργού, το ξέπλυμα γινόταν μέσα από την αγορά ακινήτων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.