Σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό έντασης στήνουν για πολλοστή φορά η Τουρκία και τα ΜΜΕ της χώρας λίγα 24ωρα πριν τη μαύρη επέτειο των Ιμίων.

Όπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Hurriyet, η Milliyet, η Sabah και το CNN Turk, από το απόγευμα εστάλησαν από τους Τούρκους τρία θωρηκτά και μία ακταιωρός, προκειμένου να περιπολούν στη μικρή νήσο και να αποτρέψουν ελληνικές, όπως αναφέρουν, προκλήσεις.

Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Πολλοί, μάλιστα, τηλεοπτικοί σταθμοί της γείτονας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Την ίδια στιγμή στα social media, Τούρκοι χρήστες καυχιούνται για τη μη κατάθεση… στεφάνου τη Δευτέρα από την ελληνική πλευρά, ενώ δημοσιεύουν και τα βίντεο με τα τουρκικά πλοία στην περιοχή. «Κάθε χρόνο οι Ελληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα tweet.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.