Η κυβερνητική πρόταση για Εξεταστική στην Υγεία – Στο «μικροσκόπιο» ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ντυνάν» (pdf)

  • Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, προτείνουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διαφθορά
  • Η Εξεταστική Επιτροπή θα βάλει στο «μικροσκόπιό» της το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και «Ερρίκος Ντυνάν»
Πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας, κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014, κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.
Η πρόταση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρώτο τον πρωθυπουργό, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με πληθώρα καταγγελιών, δημοσιευμάτων αλλά και πορισμάτων ελέγχου από αρμόδια  κρατικά όργανα, η κακοδιαχείριση των δημόσιων νοσοκομείων και των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας φορέων, η ανορθολογική  ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών και η συναλλαγή  πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου, οδήγησε σε κατασπατάληση και ιδιοποίηση δημόσιων πόρων, οι οποίοι αντί να επενδυθούν στο Σύστημα Υγείας και στην αναβαθμισμένη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, τροφοδότησαν ένα ολόκληρο σύστημα παραοικονομίας και διάχυτης ανομικής συμπεριφοράς».
Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τη διαχείριση και την εν γένει λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς επίσης και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ το οποίο, όπως υπογραμμίζεται, αποτέλεσε από το 2000 και έπειτα επιτομή κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας, σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις περιπτώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Υλοποιώντας τη δέσμευση του για τη διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και υπονόμευσαν διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας. Η δημόσια υγεία θα ξαναγίνει αντάξια των αναγκών όλων των πολιτών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.