Το αυτονόητο χρέος απέναντι στην αλήθεια και την δικαιοσύνη

Με αφορμή τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου για την παραίτηση της, δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά, τα οποία θίγουν βαθύτατα τον πυρήνα της Δικαιοσύνης.
Η Εισαγγελέας διαφθοράς κυρία Ράικου παραιτείται επικαλούμενη παράκεντρα που την στοχεύουν επειδή έφτανε στο τέλος της έρευνας της για την Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ που οδηγούσε σε δημόσιους λειτουργούς αλλά και πολιτικούς οι οποίοι ήταν διεφθαρμένοι! 
Πριν από όλα δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της δικαιοσύνης όπου ένας δικαστικός λειτουργός παραιτείται επειδή τον απειλούν διεφθαρμένα πρόσωπα και αυτός υποκύπτει στον φόβο. Είναι λοιπόν ευκόλως αντιληπτό ότι οι μομφές της κυρίας Ράικου απευθύνονται σε κορυφαία πρόσωπα εξουσίας εώς και το 2014, όπου τα σκάνδαλα αυτά φέρονται να λαμβάνουν χώρα.
 Κατόπιν τούτου η κυρία Ράικου έχει χρέος να πει ποιοί ήταν εκείνοι που την απειλούσαν και γιατί δεν στράφηκε εναντίον τους αλλά προτίμησε να υποβάλλει την παραίτηση της. Οφείλει βεβαίως και να απολογηθεί γιατί πριν φτάσει η παραίτηση της στα αρμόδια όργανα αυτή είχε διαρρεύσει σε διάφορες ιστοσελίδες ή να εξηγήσει πως έγινε αυτό.
Αν δεν το πράξει τότε οι αυτονόητες συνέπειες είναι δύο:  Από την μια πλευρά η προϊσταμένη της, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου οφείλει να την καλέσει πειθαρχικά και να της ζητήσει εξηγήσεις για το πως ένας εισαγγελικός λειτουργός καταγγέλλει αόριστος και αντί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο όπως το Σύνταγμα επιβάλλει, να παραιτείται. Από την άλλη πλευρά οφείλει να το πράξει για να μην δικαίωση τους ψιθύρους που λένε ότι απλώς το έβαλε στα πόδια επειδή δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα εγκλήματα εκείνων οι οποίοι την στήριξαν για να καταλάβει την θέση από την οποία παραιτήθηκε. Το Ολυμπία δεν τολμά να διανοηθεί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και είμαστε βέβαιοι ότι η κυρία Ράικου θα καταδείξει το παρακράτος στο οποίο αναφέρθηκε.
Πολύ περίεργο όμως το ότι η κυρία Ράικου παραιτείται μετά την «εξαφάνιση» του κυρίου Ισίδωρου Ντογιάκου. Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι όλο το καθεστώς  Σημίτη, Σαμαρά, Βενιζέλου και Μπάμπη Αθανασίου έχουν λυσσάξει για να πέσει πάσει θυσία η σημερινή κυβέρνηση;  Τι άραγε φοβούνται; Ο εξαναγκασμός της κυρίας Ράικου συνδέεται με το οπτι αυτές οι δύο υποθέσεις που χειριζόταν, το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Novartis δηλαδή, μπορούν πραγματικά να τινάξουν στον αέρα τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου;
Θυμηθείτε κυρία Ράικου λοιπόνότι το χρέος σας είναι να βγείτε και να καταγγείλετε την αλήθεια. Αλλιώς θα είσαστε μέρος του προβλήματος που ταλανίζει την δικαιοσύνη εδώ και χρόνια. Ενός προβλήματος το οποίο η σημερινή κυβέρνηση και οι δικαστικοί λειτουργοί προσπαθούν εντίμως να αντιμετωπίσουν για να σωθεί το κύρος της δικαιοσύνης και να επικρατήσει επιτέλους το κράτος δικαίου. Άρα έχετε κάθε λόγο να υπολογίζετε σε αμέριστη πολιτική στήριξη απέναντι στα παράκεντρα που καταγγέλετε. Όπως επίσης και στην αμέριστη, καθολική στήριξη του Ελληνικού λαού.
Και μην υπολογίζετε καθόλου στην κροκοδείλια συμπαράσταση περιθωριακών εφημερίδων και ιστοσελίδων.  Είναι αυτές που θα σας κρεμάσουν πρώτες στα μανταλάκια. Και να θυμάστε ότι δεν μπορεί η δικαιοσύνη να στηρίζεται σε δημοσιογράφους οι οποίοι ασκούν δημοσιογραφία υπηρετώντας εκδοτικά χοιροστάσια και εκδότες – συνεργούς δολοφονικών συμμοριών τύπου Energa.
Και πολύ περισσότερο σε δημοσιογράφους εις γνώσιν τους ελάμβαναν μερτικό από τα κλεμμένα του Ελληνικού λαού και όταν ερχόταν η στιγμή να πληρώσουν, διαπιστώναμε ότι διέθεταν και πακτωλούς χρημάτων σε Ελβετίες.
Η ώρα της επιλογής είναι εδώ. Ούτε με τις σειρήνες, ούτε υπό τον φόβο της Χάρυβδης της διαπλοκής. Με το δημόσιο συμφέρον και μόνον, ως κίνητρο και αυτοσκοπό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.