Rience Priebus σε Πάνο Καμμένο: Είμαστε περήφανοι Έλληνες, θα στηρίξουμε την Ελλάδα!!(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορική σημασίας δήλωση από τον ισχυρό άνδρα του λευκού οίκου κατά τη συνάντηση του με τον Πάνο Καμμένο. Δήλωση που όμως έγινε και δημόσια στην ομιλία του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, ακόμα πιο ξεκάθαρα:  Είμαστε περήφανοι για τον ελληνικό λαό, είμαστε περήφανοι που είμαστε έλληνες, θα στηρίξουμε την Ελλάδα!
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η περιοχή έχει πάρει φωτιά, αυτές οι δηλώσεις, εγκάρδιες δηλώσεις και όχι διπλωματικές, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας.
Ο Πάνος Καμμένος είχε και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών, Mike Pence, Ο οποίος μίλησε με θερμότατα λόγια λέγοντάς του πως είχε ήδη ενημερωθεί για τις θέσεις της Ελλάδας από τον υπουργό αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον οποίον ο Πάνος Καμμένος είχε εκτενή συζήτηση στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Την παρέμβαση των ΗΠΑ για να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη θέση του μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Ρεινς Πρίμπους, προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Η συνάντηση έγινε στο δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και επιφανών ομογενών που παρέθεσε χθες το βράδυ στο Blair House ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, για να τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης από τους Τούρκους. Οι δύο άνδρες συζήτησαν παρουσία του Αρχιεπισκόπου που θα συναντήσει σήμερα στις 2 μμώρα Ουάσιγκτον τον Ντόναλντ Τράμπ, και των υπόλοιπων Ελληνοαμερικανών συμβούλων του Αμερικανού προέδρου (Τζόρτζ Τζιτζίκου και Τζόρτζ Σηφάκη).

Ο κ. Πρίμπους ζήτησε από τον κ.Καμμένο να τον ενημερώσει για το ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους εταίρους και υποσχέθηκε ότι θα το συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Σύμφωνα με τον τον κ.Καμμένο, οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μια πρόθεση απο το Βερολίνο να συντηρήσει μια κατάσταση που δημιουργεί ανασφάλεια στην Ελλάδα κάτι που δεν επιθμούν οι ΗΠΑ γιατί αντιλαμβάνονται τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε και η προοπτική επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον μέσα στο 2017, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θα είναι μια επίσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της οικονομίας και η αναβάθμιση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
F7762263-7C62-4590-A5B0-34ED7059D742
Μιλώντας σε εκπροσώπους ομογενειακών φορέων της Ουάσινγκτον αλλά και ομοσπονδιακούς γερουσιαστές και βουλευτές που ανήκουν στο Hellenic caucus, την ομάδα δηλαδή που στηρίζει τα ελληνικά θέματα στο Καπιτώλιο, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη αλληλεγγύη που παρέχει η Αμερική στην Ελλάδα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για την τυπική υποστήριξη σε αυτή την γιορτή, αλλά για το γεγονός ότι η Αμερική το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ήταν η χώρα και η κυβέρνηση που έστειλε το μήνυμα στην ΕΕ ότι θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ελλάδα και να κάνει μια συμφωνία. Έχουμε συμφωνία λόγω της βοήθειας των ΗΠΑ. Και τώρα βρισκόμαστε στην πόρτα της εξόδου από την κρίση εξαιτίας της αμερικανικής βοήθειας στο ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Καμμένος.

https://www.youtube.com/watch?v=dVoar_Iacg4rn

«Θα εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας αληθινούς συμμάχους. Έχουμε πολλούς φίλους σε όλη την περιοχή. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που μας έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Με την βοήθεια των ΗΠΑ, έχουμε ανοικοδομήσει την οικονομία και την χώρα μας. Και αυτή η βοήθεια ήρθε χωρίς τόκους και χωρίς μνημόνια, παρά μόνο μέσα από την καρδία της Αμερικής».

Η ομιλία του υπουργού έδωσε επιπλέον μια ιδέα για την πιθανή ατζέντα που θα έχει η επικείμενη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του στρατηγό Μάτις. Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως η Ελλάδα μέσω των διαφόρων τριμερών και τετραμερών συνεργασιών έχει καταφέρει να σχηματίσει έναν άξονα σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ως εκ τούτου μπορεί να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει το κέντρο σταθερότητας στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Μπορούμε μαζί να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα σε αυτή την νευραλγικά ευαίσθητη περιοχή. Με την συνεργασία του Ισραήλ και όλων εκείνων των χωρών που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Είμαι, επίσης, εδώ για να συναντήσω το νέο υπουργό Άμυνας κ. Μάτις και να συζητήσουμε την επέκταση της αμυντικής μας συνεργασίας όχι μόνο για έναν χρόνο, αλλά για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια».

Η εκδήλωση έδωσε έντονο ελληνικό χρώμα στους διαδρόμους του Κογκρέσου, καθώς μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και χόρεψαν δημοτικά τραγούδια ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

https://www.youtube.com/watch?v=ymnLHKN52osrn

https://www.youtube.com/watch?v=P7K6xE8j4hgrn

Την Παρασκευή ο κ. Καμμενός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογο του στρατηγό Μάτις και θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη που διεξάγεται υπό προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα του υπουργού ξεχωρίζει η συμμετοχή του στο δείπνο που οργανώνει ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους στο Blair House, το όποιο είναι γνωστό και ως President’s Guest House.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.