Αντρα χαφιέδων τα τουρκικά προξενεία σε όλη την Ευρώπη

Σε άντρα… ρουφιάνων έχουν μετατραπεί τα τουρκικά προξενεία σε ολόκληρη την Ευρώπη! Η πληροφορία αποτελεί πανηγυρική δικαίωση της «δημοκρατίας». Πριν από μερικές εβδομάδες η εφημερίδα αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει ζητήσει μυστικά από τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία όλων των βαθμίδων να παρακολουθούν όσα λέγονται κατά της Τουρκίας και να ενημερώνουν σχετικά!
Η καταγγελία-βόμβα από γονέα σε Πομακοχώρι της Ξάνθης ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Συνδικάτου Παιδείας και Επιστήμης στη Γερμανία (GEW), στελέχη του οποίου υποστήριξαν ότι προξενεία της Τουρκίας στη Γερμανία ζητούν από δασκάλους και γονείς να παρακολουθούν την κριτική που ασκείται στα γερμανικά σχολεία κατά της τουρκικής κυβέρνησης και να τους ενημερώνουν σχετικά.
Σειρά πήρε τώρα η Δανία, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Αντερς Σάμουελσεν ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο να καταγγέλλονται στις τουρκικές Αρχές Δανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν ασκήσει κριτική στον Ερντογάν». Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις, ενώ ο κ. Σάμουελσεν δήλωσε ότι έχουν γίνει αναφορές στην αστυνομία για τις καταγγελίες.
Πηγές της εφημερίδας, που παρακολουθούν στενά το θέμα, κάνουν λόγο για πανευρωπαϊκό «δίκτυο σπιούνων» που προσπαθεί να στήσει η Τουρκία. «Η αρχή δεν έγινε από το προξενείο της Κομοτηνής ούτε φυσικά από τη Γερμανία, όπου πρωτοεμφανίστηκε το θέμα. Το δίκτυο πληροφοριοδοτών λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλγαρία και στα Σκόπια. Εχει δοκιμαστεί και λόγω των συγκυριών αποφασίστηκε, και μάλιστα χωρίς να είναι έτοιμο, να λειτουργήσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης» τονίζει πρώην στρατιωτικός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.