Μετά την ήττα του στις Ολλανδικές εκλογές ο Ντάισεμπλουμ κατάλαβε ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει εκτός Ευρώπης!!!

Φαίνεται ότι το χαστούκι στις ολλανδικές εκλογές ξύπνησε τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση συντάχθηκε με την πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου για μετατροπή του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ώστε να αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ευρώπη! Να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή του Προκόπη Παυλόπουλου που έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Μάριο Ντράγκι στα γραφεία της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας τον Ιανουάριο του 2016, είχε αντιμετωπιστεί ακόμα και με ειρωνεία από κάποια ντόπια παπαγαλάκια. Σήμερα βλέπουμε ότι αυτή η πρόταση γίνεται αποδεκτή από όλους αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον της ευρωζώνης και όχι για τον πλουτισμό κάποιον κορακιών.
 Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) πρέπει ουσιαστικά να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η σημερινή «τρόικα» των δανειστών στην Ελλάδα θα διασπαζόταν μακροπρόθεσμα.
Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «αισθάνεται όλο και πιο άβολα, και δικαιολογημένα» στον ρόλο της στην τρόικα, ενώ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κι άλλα «σημαντικά καθήκοντα» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.