Κυβερνητικός αξιωματούχος για την τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές: Τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά θα βρούμε λύση

Παραμένουν οι αποστάσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της τηλεδιάσκεψης, η οποία άρχισε στις 14.30 στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο, με χαρακτηριστική την αποστροφή του ιδίου ότι «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».
Χαριτολογώντας δε, ανέφερε ότι «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα», προσθέτοντας πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».
Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».
Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει μεταβεί και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς στην τηλεδιάσκεψη τίθενται και τα εργασιακά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.