Δυνατή Ελλάδα

Κ. Αγγελόπουλος: Μυστήριο με χαμένη δωρεά 33.000.000 δολαρίων

Πυκνό μυστήριο καλύπτει ένα κληροδότημα μεγάλης αξίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, η τύχη του οποίου αγνοείται. Οι υπηρεσίες του Δημοσίου ψάχνουν σήμερα να βρουν τι απέγιναν 33.000.000 δολάρια τα οποία ο εκλιπών επιθυμούσε να κληροδοτήσει σε ελληνικά νοσοκομεία και ιδρύματα και δεν έχουν φτάσει ακόμα στον προορισμό τους. Το κουβάρι αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αυγή», άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας έφτασε ένας φάκελος με παραλήπτη την Κ. Σακελλαροπούλου και ανώνυμο αποστολέα, ο οποίος υπέγραφε ως «φίλος της οικογένειας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περισσότερο από 40 χρόνια».

Ο επιστολογράφος ανέφερε μεταξύ άλλων πληροφοριών πως λίγο πριν από τον θάνατό του ο κραταιός εφοπλιστής και μεγαλοβιομήχανος του είχε εκμυστηρευτεί πως σκόπευε να κληροδοτήσει αυτό το ποσό σε τέσσερα ιδρύματα με έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», στο ΚΑΤ και το Ιδρυμα Βιοϊατρικής Ερευνας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ιδρυμα στο Λιχτενστάιν

Για την καλή εκτέλεση της διαθήκης του, μάλιστα, είχε φροντίσει να συστήσει στο πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν ίδρυμα με την επωνυμία Red Matterhorn Foundation. Στον φάκελο, εξάλλου, της επιστολής παρατίθενται και τα στοιχεία του ιδρύματος και μεταξύ άλλων και το καταστατικό του, από το οποίο, κατά τον επιστολογράφο, τεκμηριώνεται η εγκυρότητα των επιθυμιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Ο ανώνυμος επιστολογράφος, που φαίνεται πως σχετιζόταν οικογενειακώς με το ζεύγος Αγγελόπουλου, αναφέρει ότι μετά τον θάνατο του συζύγου της, στις 24 Μαΐου 2021, η χήρα του Ευανθία επικοινωνούσε με τους διαχειριστές του ιδρύματος «για την τακτοποίηση των εντολών του συζύγου της». Ομως, η ασθένειά της μετά τη διάγνωση με καρκίνο και ο θάνατός της (στις 9 Ιανουαρίου 2023) ανέστειλαν κάθε πρόοδο. Ποια είναι τα νεότερα; Ο φάκελος ερευνάται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο οποίο, όπως ανέφεραν πηγές της Προεδρίας στο protothema.gr, η Πρόεδρος «πράττοντας το αυτονόητο απέστειλε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της ως εκπροσώπου των συμφερόντων του Δημοσίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.