Δυνατή Ελλάδα

Τράπεζα θεμάτων: Την ομάδα Killnet «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την κυβερνοεπίθεση

Την ομάδα χάκερ Killnet που συνήθως εξαπολύει επιθέσεις εναντίον χωρών, οι οποίες είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της Ρωσίας, υποψιάζονται οι Αρχές για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, κατά τη χθεσινή ενημέρωση που έλαβε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Γιάννης Σαρμάς στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η προσοχή των Υπηρεσιών Ασφαλείας είναι στραμμένη προς τη Ρωσία και την ομάδα χάκερ «Killnet».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η χθεσινή επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων είχε αποτύπωμα της συγκεκριμένης ομάδας, καθώς το 12% των IP που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν την Τράπεζα των Θεμάτων σχετίζονται με βιβλιοθήκη που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η συγκεκριμένη ομάδα σε επιθέσεις με στόχους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το δείγμα που εξετάστηκε είναι πολύ μικρό καθώς κατά τη διάρκεια της έναρξης της λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων είχαν εμφανιστεί πάνω από 150 εκατ. αιτήματα εισόδου, έναντι 200.000 που είχαν εμφανιστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και 32.321 στο gov.gr.

Mάλιστα, το 1/3 των αιτημάτων φαινόταν να προέρχεται από τις ΗΠΑ, ωστόσο, αυτό είναι ενδεικτικό και δεν αποκαλύπτει την πραγματική προέλευση αυτών που επιτίθενται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Killnet», συνήθως, αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεών της όπως συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο όταν η συγκεκριμένη ομάδα είχε πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις και κατά του υπουργείο Υγείας και Άμυνας.

Τέλος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ομάδα επικοινώνησε τα χτυπήματα της στην πλατφόρμα Telegram ανακοινώνοντας ότι «αποκλείουμε την κρατική δικτυακή υποδομή της Ελλάδας για τη βοήθεια στο ΝΑΤΟ και την προδοσία της Ρωσίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.