Στις 21 Μαΐου οι εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Στις 21 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις 21 Μαΐου οι εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

 

Στις 21 Μαΐου 2023 θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια, οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξαρχής είχα δεσμευθεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Κι αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για έναν προγραμματισμό, απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες, που ταυτόχρονα συνυπολογίζει μια σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής» τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει».

Σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο, η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δικιά μας δουλειά συνεχίζεται. Δεν έλειψαν λάθη αλλά είμαστε εδώ να τα διορθώνουμε. Το σύνθημά μας από εδώ και σε εξής είναι προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως «όλοι μας πρέπει να θυμίζουμε τα μεγάλα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Ξεκινώντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησής του, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ψηφίστηκαν 402 νόμοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής, όπως η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, οι μειώσεις φόρων, η αύξηση των συντάξεων αλλά και του κατώτερου μισθού που από τα 650 ευρώ έφτασε στα 780 ευρώ. «Και όλα αυτά την ώρα που αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ολόκληρη την εισήγηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.