Δημότης Αλιβερίου η «Μαρία Τσάλλα» – Αυτό είναι το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της Ρωσίδας κατασκόπου

Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της «Μαρίας Τσάλλα», της Ρωσίδας κατασκόπου που δρούσε στην Ελλάδα ως μέλος του πολυεθνικού δικτύου των «Illegals». Η 35χρονη Ιrena Alexandrovna Smireva, που διέμενε και διατηρούσε κατάστημα με πλεκτά στο Παγκράτι, συμμετείχε σε απόρρητο πρόγραμμα της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR), όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Κανείς απ’ όσους την είχαν γνωρίσει στην Ελλάδα δεν φαίνεται ότι είχε υποπτευθεί το παραμικρό για την δράση και την πραγματική της ταυτότητα, ενώ άνθρωποι που την έβλεπαν καθημερινά μιλούν για μία καθημερινή κοπέλα, που περνούσε σχεδόν απαρατήρητη.

Οι ελληνικές αρχές άρχισαν να ερευνούν για το ενδεχόμενο να υπάρχει κατάσκοπος στην χώρα μας, έπειτα από πληροφορία που πήραν από την Σλοβενία, όπου οι εκεί αρχές συνέλαβαν μία συνάδελφο της Σμίρεβα. Μετά την πληροφορία οι ελληνικές αρχές έφτασαν στο όνομα «Μαρία Τσάλλα» και τότε διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα μωρό που γεννήθηκε το 1991 και πέθανε αμέσως, στη γέννα. Αλλά η πληροφορία που είχαν έλεγε ότι με το όνομα του «μωρού» μία κατάσκοπος από την Ρωσία δρούσε στην Αθήνα.

Η έρευνα συνεχίστηκε και στο Ληξιαρχείο, όπου διαπιστώθηκε μία ανακολουθία ανάμεσα στο έγχαρτο και το ηλεκτρονικό αρχείο. Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι είχαν κοπεί σελίδες και είχαν αντικατασταθεί από άλλες με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. Οι αρμόδιες αρχές έστειλαν τη φωτογραφία της κατασκόπου σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες και τελικά την ταυτοποίησαν.

Η «Μαρία Τσάλλα» χρησιμοποιούσε ένα παραποιημένο διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το eviathema.gr φέρνει στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος, από τον δήμο Κύμης Αλιβερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, η μητέρα η  οποία φαίνεται στο Πιστοποιητικό Αναστασία Τ., γεννημένη το 1959, φαίνεται να ήταν δημότης του δήμου Μεσσαπίων έως το 1972, ενώ αμέσως μετά μεταδημότευσε στον δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναλυτές της ΕΥΠ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την δράση της «Μαρίας Τσάλλα» στην χώρα μας, εάν ήταν ενεργή ή «κοιμισμένος πράκτορας» όπως λέγεται, δηλαδή να ήταν σε ετοιμότητα για να ενεργοποιηθεί όταν χρειαζόταν.

Η «Μαρία Τσάλλας» μιλούσε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και άλλες γλώσσες ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανιζόταν να επισκέπτεται τακτικά πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.