Έκθετη ξανά η Κυβέρνηση: Άλλο τηλεδιοίκηση, άλλο πίνακας τοπικού χειρισμού

Παίζουν με τις λέξεις και παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου οι κυβερνώντες, οι οποίοι επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και ψεμάτων προκειμένου να αποποιηθούν κάθε ευθύνης για τα όσα οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στην εκπομπή TLive της Τατιάνας Στεφανίδου παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ, το οποίο καταρρίπτει κάθε αφήγημα του Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς όχι μόνο δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση, αλλά χρειάστηκαν και τρία χρόνια από την πυρκαγιά του 2019 για να αγοραστεί μία κονσόλα (ο πίνακας) για το γραφείο στο σταθμάρχη.

Τα όσα είπε η δημοσιογράφος από τη Λάρισα:

 «Αποκαλύπτουμε και σας διαβεβαιώνω, ότι τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει. Υπήρχε μέχρι το 2019 όπου έγινε μία φωτιά κλπ. Αυτή τη στιγμή αυτό που υπάρχει εδώ στον σταθμό των τρένων στη Λάρισα, είναι ένα γραφείο που γράφει απ’ έξω τηλεδιοίκηση και μέσα υπάρχει αποθήκη. Τον Νοέμβριο που μας πέρασε, στο γραφείο σταθμάρχη και γραφείο κίνησης τοποθετήθηκε η κονσόλα που είδατε στο ρεπορτάζ. Λέγεται πίνακας τοπικού χειρισμού. Ναι δείχνει την πορεία των τρένων, αλλά σε ακτίνα 5χλμ. αριστερά και 3χλμ. δεξιά. Δηλαδή σε ένα μήκος 8 χιλιομέτρων …  Η διαφορά της τηλεδιοίκησης είναι ότι η τηλεδιοίκηση, αν λειτουργούσε, αν υπήρχε αυτός ο τεράστιος πίνακας θα έδειχνε την κίνηση των τρένων όχι σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων, αλλά από το Δομοκό μέχρι το Αιγίνιο, δηλαδή σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οπότε μην τα συγχέουμε».

Τι έλεγε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή;

«Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα όταν αναλάβαμε καθόλου. Όλα γίνονταν χειροκίνητα. Ανακτήθηκε η τηλεδιοίκηση σε πλήρη λειτουργία στη Λάρισα (σ.σ. το επανέλαβε κιόλας), 1η Νοεμβρίου 2022. Είμαστε λοιπόν ειλικρινείς ενώπιον του ελληνικού λαού…».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.