Τέμπη: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία κατηγορείται ο σταθμάρχης Λαρίσης

Συνελήφθη και επισήμως ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης από το Τμήμα Τροχαίας, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό τα δύο τρένα που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση επί 12 λεπτά βρίσκονταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα τη μετωπική σύγκρουση, η οποία ήταν ιδιαίτερα σφοδρή.

Ο σταθμάρχης, στη βάρδια του οποίου έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων, απολογήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ευθύνη για την τραγωδία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 59χρονος σταθμάρχης χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρίσκεται ήδη στη Λάρισα και θα έχει μία σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της έρευνας, από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει άμεση γνώση των ερευνών. Μετά τη συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του τραγικού δυστυχήματος.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.