Μετωπική για το μπλόκο στην ΑΔΑΕ!

Το μπλόκο της «γαλάζιας» πλειοψηφίας στην κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου εξακολουθεί να πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις, με την αντιπολίτευση να εντείνει το σκληρό πολιτικό πρέσινγκ, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, που άφησε να εννοηθεί πως θα ενημερωθεί από τον Χρήστο Ράμμο για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων της Αρχής, το ΜέΡΑ 25 αιτείται να λάβει γνώση για τα συμπεράσματα και ανακοινώσιμα στοιχεία της έρευνας. Η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ξεκαθάρισε: «Εάν οι θεσμοί θέλουν να κωλυσιεργούν -ή ακόμα περισσότερο αρνούνται να επιτελέσουν τον ρόλο τους- η δημοκρατία και πρέπει και θα βρει τον τρόπο να αντισταθεί».

Πάντως, από τη Βουλή εκπέμπεται το μήνυμα πως ο Χρήστος Ράμμος δεν πρόκειται να κληθεί για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και πως η αντιπολίτευση θα πρέπει, εφόσον το επιθυμεί, να αναλάβει εκείνη πρωτοβουλία με τα ⅖ ώστε να τον καλέσει.

Την ίδια ώρα, και νέες καταγγελίες έρχονται στο φως, καθώς ο Γιώργος Καμίνης υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για την πιθανότητα «έμμεσης» παρακολούθησης του τηλεφώνου του, καθώς στενός του φίλος, με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία, κατονομάστηκε σε δημοσιεύματα ως στόχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ, ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η εκδήλωση για τις υποκλοπές που διοργανώνεται μεθαύριο από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου, την Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Πρωτοβουλία «Ωρα Μηδέν». Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Μένουμε Ευρώπη» –  Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου», ενώ αίσθηση προκαλεί η… διακομματική σύνθεση του πάνελ. Σε αυτό θα συμμετάσχουν ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ξενοφών Κοντιάδης και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, ενώ θα συντονίζει ο Ανδρέας Τάκης, πρόεδρος της β’ ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και εισαγωγική προσφώνηση θα κάνει ο Δημήτρης Χριστόπουλος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.