Φωτογραφίες-ντοκουμέντο μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου από τον αστυνομικό

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τα όσα σημειώθηκαν μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Στα στιγμιότυπα που δημοσίευσε το newsbomb.gr, φαίνεται το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κώστας Φραγκούλης, το οποίο προσέκρουσε σε τοίχο μετά τους πυροβολισμούς, αφού ο 16χρονος είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι. 

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην αυτοψία, φαίνονται και οι αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο 16χρονος, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του.

Επιπλέον, φαίνεται το σημείο από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, που τρύπησε η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού. 

Την ίδια ώρα, ο 16χρονος Ρομά νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο για την κατάσταση της υγείας του δεν υπάρχει ιατρικό ανακοινωθέν, γεγονός που έχει προκαλέσει οργή και ερωτηματικά.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο θα απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει όχι μόνο ότι ο 16χρονος ήθελε να… σκοτώσει τους αστυνομικούς αλλά και ότι η σφαίρα βρέθηκε στο κεφάλι του ανήλικου επειδή το έδαφος ήταν ανώμαλο.

Κατέθεσε οδηγός φορτηγού που είδε την πορεία του οχήματός του

Το κατώφλι του α’ ανακριτή Θεσσαλονίκης πέρασε νωρίτερα σήμερα ο οδηγός ενός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που είχε ως αποτέλεσμα τον πυροβολισμό του από αστυνομικό και τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Ποιες οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η κατάθεση του διήρκεσε περίπου μισή ώρα και σε αυτή αναφέρθηκε στην πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος Ρομά, πριν δεχθεί τα πυρά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι ένας από τους τρεις μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Νωρίτερα, η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την καταδίωξη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.