Τραγωδία στις Σέρρες- Νεκρό ένα παιδάκι από έκρηξη στο λεβητοστάσιο σχολείου

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις Σέρρες, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεβητοστάσιο βρίσκεται σε ισόγειο χώρο. Λόγω του ωστικού κύματος από την έκρηξη, που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκσφενδονίστηκε η πόρτα του λεβητοστασίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα παιδί που βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ακόμη δύο παιδάκια τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν όλα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση τριάντα μέτρων, να πέσουν πάνω στα παιδιά και να τα τραυματίσουν

151702
sxoleio_serres

Πηγές αναφέρουν πως το παιδί που έχασε τη ζωή του, είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία – ήταν μαθητής της 6ης δημοτικού – ενώ τα άλλα δυο είναι μαθητές της 1ης και της 4ης δημοτικού.

serres_sxoleio1

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ο καυστήρας είχε αλλαχθεί φέτος και λειτουργούσε για πρώτη φορά: «Είναι μαθητές του ολοήμερου σχολείου. Ο καυστήρας ήταν εκτός σχολείου, ο οποίος άγνωστο το πώς εξερράγη. Όπως γνωρίζω ο καυστήρας ήταν καινούργιος, φέτος εγκαταστάθηκε και δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλες χρονιές. Τώρα τι έγινε κανένας δεν ξέρει ο χώρος έχει αποκλειστεί, οι γονείς πήραν τα παιδιά τους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.