Τα ψέματα του Κωστή Χατζηδάκη για αυξήσεις συντάξεων

Μαγειρεύοντας τα στοιχεία ανακοίνωσε ότι θα βγει κερδισμένο το 94% των συνταξιούχων

Με τη γνωστή τακτική του μαγειρέματος των στοιχείων, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με χθεσινή του ανακοίνωση, υποστηρίζει ότι αυξήσεις θα δει το 94% των συνταξιούχων.

Για να το πετύχει αυτό συνυπολογίζει στις αυξήσεις που θα δοθούν από το νέο έτος το 7% που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση (προκύπτει από το ήμισυ του αθροίσματος του πληθωρισμού και της αύξησης του ΑΕΠ), τον επανυπολογισμό για όσους είχαν άνω των 30 ετών ασφάλιση που νομοθετήθηκε από τη Ν.Δ. το 2020, λόγω της σχετικής απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που και αυτή επιβλήθηκε από τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων, και, τέλος, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ που θα δοθεί τα Χριστούγεννα, ενώ η κυβέρνηση κατήργησε προηγουμένως τη 13η σύνταξη που είχε ψηφίσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση το 2019.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απάτης, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Οι αυξήσεις και το πλήθος των ωφελουμένων επιμερίζονται ως εξής:

1) Αύξηση της τάξεως του 7% θα δουν 1.682.116 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση της τάξεως του 7%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 6,5%, αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν

2) 841.717 συνταξιούχοι θα δουν κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ακόμη δεν έχει εκκαθαριστεί το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων των συνταξιούχων από την ΑΑΔΕ)

3) 1.194.806 συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ

4) 222.570 συνταξιούχοι θα λάβουν την 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση»

Από το άθροισμα των παραπάνω προκύπτει ότι στη χώρα που έχει στο φαντασιακό του ο κ. Χατζηδάκης υπάρχουν 3.941.209 συνταξιούχοι, όταν είναι σταθερά τα τελευταία πολλά χρόνια περίπου 2.500.000 άτομα! Σε ό,τι αφορά την ουσία των πραγμάτων, από την οριζόντια αύξηση του 7% θα ωφεληθούν 1.682.116 συνταξιούχοι, ενώ οι υπόλοιποι τη χάνουν γιατί η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Σε ό,τι αφορά τους υπολοίπους, με βάση πάντα τα στοιχεία που δημοσιεύει το υπουργείο Εργασίας, 265.367 συνταξιούχοι που διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ τον μήνα (άρα δεν επηρεάζονται από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς) και δεν είχαν άνω των 30 ετών ασφάλιση θα λάβουν μόνο την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, και αυτή υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια, δηλαδή το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και έχουν μικρή ακίνητη περιουσία.

Κατά τα λοιπά, διπλή ενίσχυση (αύξηση της τάξης του 7% και αύξηση μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) θα δουν 244.124 συνταξιούχοι, διπλή ενίσχυση (αύξηση της τάξης του 7% και καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ) θα δουν 904.161 συνταξιούχοι, τριπλή ενίσχυση (αύξηση της τάξης του 7%, καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση) θα δουν 25.278 συνταξιούχοι, και, τέλος, τριπλή ενίσχυση (αύξηση της τάξης του 7%, αύξηση μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση) θα δουν 72.137 συνταξιούχοι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.