Αυτά είναι τα συμπεράσματα-κόλαφος της ψυχολόγου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής»

Σε 54 σελίδες η ψυχολόγος που είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει τις εκτιμήσεις της και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Alpha, η ψυχολόγος περιγράφει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατασκευάζει αντιζηλίες, με τις σκέψεις της να γυρνούν γύρω από τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας της εννιάχρονης, αλλά και τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, μιλά για «ναρκισσιστική προέκταση» και έλλειψη κατανόησης των αναπτυξιακών τους αναγκών.

Επίσης, σε ότι αφορά τις περιγραφές της, η ειδικός συμπέρανε πως η 33χρονη πέφτει σε αντιφάσεις, στερείται συναισθήματος και η αφήγησή της φαίνεται να μην είναι αξιόπιστη και αληθής.

«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό, ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες. Οι περιγραφές για τα παιδιά της, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόμαστε ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνται να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες», φέρεται να αναγράφεται στο πόρισμα.

Σε ότι αφορά τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, η εκτίμηση της ψυχολόγου ήταν πως το παιδί ήταν ανήσυχο και φοβόταν μήπως συμβεί και σε αυτό τα όσα συνέβησαν στις αδελφές του, Μαλένα και Ίριδα, το θάνατο των οποίων δούλευε μέσα του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.