Σαρηγιάννης: Η εκτίμηση για 25.000 κρούσματα κορονοϊού τον Ιούλιο

“Η εξέλιξη της διασποράς συνεχίζεται πανελλαδικά” τονίζει στο enikos.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Όπως σημειώνει, “ο μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών έχει φτάσει τις 11.305 μολύνσεις/ημέρα, όπως είχαμε προβλέψει από την αρχή Ιουνίου όταν είχαμε ανακοινώσει ότι θα φτάναμε τα 11.100 κρούσματα/ημέρα γύρω στις 26 Ιουνίου”.

Αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, δείχνει ότι η πορεία της πανδημίας είναι προβλέψιμη με βάση τους παράγοντες που την καθορίζουν, δηλαδή:

  •  την κυριαρχία των στελεχών Ο-4/5,
  • την ανοσιακή διαφυγή που παρουσιάζουν,
  • την απώλεια ανόσιας σε σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της χώρας,
  • τις τουριστικές ροές από χώρες που παρουσιάζουν αντίστοιχη αύξηση της διασποράς των μολύνσεων
    και, κυρίως,
  • της χαλάρωσης οποιωνδήποτε μέτρων προστασίας και
  • της σημαντικής μείωσης ελεγκτικών τεστ

Σαρηγιάννης

Με βάση τα παραπάνω προβλέπεται να συνεχιστεί το παρόν κύμα μέχρι περίπου τα μέσα Ιουλίου φτάνοντας κοντά στις 25.000 μολύνσεις/ημέρα, εκτιμά ο κ. Σαρηγιάννης.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ για τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββάτου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.