Θρασύτατο Τουρκικό παραλήρημα με στόχο ξανά την Ψέριμο: «Το νησί μας ανήκει

H νήσος Ψέριμος ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία γιατί πάνω στο έδαφός της έχει ζωγραφιστεί μία μεγάλη Ελληνική Σημαία για να θυμίζει στους γείτονες ότι το νησί είναι υπό Ελληνική κυριαρχία.

Πλέον στο Anadolu που το επίσημο τουρκικό ειδήσεων καταφεύγουν και σε καταφανή ψεύδη λέγοντας πως το νησί απέχει 3 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές και άρα ανήκει στην Τουρκία με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης!

Αυτό είναι ψεύδος καθώς το νησί απέχει 4,84 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές.

Εμφάνισαν λοιπόν τον απόστρατο της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας συνταγματάρχη Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, ο οποίος μιλώντας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου, είπε τα εξής :

«Το νησί Ψέριμος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της Συνθήκης της Λοζάνης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί.
Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ.
Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα
Πρέπει να δηλώσουμε πώς “Είτε απομάκρυνε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα»

Σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάνης η Τουρκία παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος στα νησιά και νησάκια που είναι πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από την ηπειρωτική της χώρα.

Αν κάποιος μπει στο google earth και μετρήσει την απόσταση θα δει ότι η κοντινότερη απόσταση ανάμεσα στην Ψέριμο και στην ακτή της Μικράς Ασίας είναι 4,84 ναυτικά μίλια όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Πάντως στο επίσης κρατικό TRT είπαν την πραγματικότητα ότι το νησί Ψέριμος έχει απόσταση 8 χλμ. από την Τουρκία, δηλαδή 4,84 ν.μ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας πρόβαλε κι αυτό ένα μικρό βίντεο από την Ψέριμο, με τους εξής υπότιτλους :

¨Ενώ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν πρέπει είναι εξοπλισμένο, στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού, καταγράφηκαν Έλληνες στρατιώτες, ένα φυλάκιο και στοιχεία πυροβολικού

Αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ελλήνων στρατιωτικών

Στοιχεία πυροβολικού¨

Πηγή: europost.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.