Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας καλεί να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με… διπλωματία!

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου πάλι οι Αμερικάνοι

Εξοργιστική στάση εξακολουθεί να τηρεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εξισώνει την προκλητική και επιθετική Τουρκία με την Ελλάδα και «βγάζει λάδι» τον σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ότι πρέπει να επιλύσουμε τις διαφορές μας μέσω της… διπλωματίας!

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση» ήταν η απάντηση εκπροσώπου της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα.

Μάλιστα τηρώντας ακόμη μια φορά ίσες αποστάσεις δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος»!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.