Φυσικό αέριο: Σε ρούβλια πληρώνει τη Ρωσία η Ελλάδα

Συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία το ρούβλι, ωθώντας τις αρχές να χαλαρώνουν συνεχώς τα capital controls που έχουν εφαρμόσει από την έναρξη του πολέμου.

Συνολικά κατά τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις τα κέρδη του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ έχουν ανέλθει σε 13%. Αντιστοίχως έναντι του δολαρίου τα κέρδη του έχουν πλέον ξεπεράσει το 30% σε σχέση με τα επίπεδα που βρισκόταν πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Γιατί πήρε την ανιούσα

Η συνεχής ενδυνάμωση του ρωσικού νομίσματος, το οποίο σημείωσε ρεκόρ τετραετίας καταφέρνοντας να καλύψει τόσο τις απώλειες του πολέμου όσο και τις προηγούμενες κυρώσεις, οφείλεται στην απόφαση του Κρεμλίνου να απαιτήσει οι πληρωμές των ενεργειακών ροών της Ρωσίας από τους ξένους προμηθευτές να γίνονται σε ρούβλια.

Με την άνοδο αυτή να απειλεί πλέον να επηρεάσει τον προϋπολογισμό και τους εξαγωγείς θεωρείται βέβαιο ότι θα αποφασιστεί από τις αρχές η τροποποίηση του περιοριστικού μέτρου που ορίζει το ποσοστό που οι εξαγωγείς οφείλουν να μετατρέψουν από σκληρό ξένο νόμισμα σε ρούβλια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.